Winterse risotto met aardpeer
Winterse risotto met aardpeer

Winterse risotto met aardpeer

Met gruyère en hazelnoten

Aardpeer, gruyère en hazelnoten hebben hun diepe, nootachtige smaak met elkaar gemeen. Daarom passen ze uitstekend samen in een gerecht zoals deze romige risotto. De hazelnoten rooster je even mee met de aardpeer, zo wordt de smaak van de noten een stuk intenser. Om de risotto ook iets fris mee te geven voeg je citroen en peterselie toe.

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½

Sjalot

½

Prei

75 g

Risottorijst

100 g

Aardpeer

15 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

¼

Citroen

3

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

40 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1.5

Roomboter

(Contains Milk)

½

Witte balsamicoazijn

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3364 kJ
Calories804 kcal
Fat42 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate83 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en voeg er per persoon 150 ml extra water aan toe. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne halve ringen en was de prei vervolgens. Verhit 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Rijst roerbakken
2

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de witte balsamicoazijn en ⅓ van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto garen
3

Voeg zodra de bouillon door de rijst is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen

Aardpeer bakken
4

Schil of was ondertussen de aardpeer grondig en snijd hem in dunne plakjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit de overige roomboter in de koekenpan en bak de plakjes aardpeer 10 – 12 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 2 minuten mee.

Op smaak brengen
5

Roer een scheutje warm of gekookt water door de risotto, zet het vuur uit en laat de risotto, afgedekt, 5 minuten staan. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Roer vervolgens de geraspte gruyère en 1 tl citroensap per persoon door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel met zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de aardpeer en de hazelnoten. Bestrooi met de peterselie, citroenrasp naar smaak en flink wat zwarte peper.