Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade
Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

met salade en gebakken aardappel

Je tovert dit broodje met zelfgemaakte, verse garnalensalade in maar liefst 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Shrimp

60 g

Cocktail sauce

1 piece

White bread roll

¼ piece

Lemon

1.5 piece

Tomato

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh dill

150 g

Diced potato

20 g

Arugula & lamb's lettuce

⅓ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories718 kcal
Energy (kJ)3003 kJ
Fat38 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate65 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole
Large Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de aardappelblokjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de dille fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een grote kom.

Salades maken
3

Voeg de whiskeysaus, rode ui, dille, de garnalen met bakvocht, de helft van de tomaat en 1 tl mosterd per persoon toe aan de kom. Meng goed. Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Voeg de rucola en veldsla, komkommer en de overige tomaat toe aan de saladekom. Meng met de dressing.

Serveren
4

Snijd het broodje open. Beleg het broodje met de garnalensalade. Verdeel de salade met komkommer ernaast. Serveer met de overige citroenpartjes.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?