Je tovert dit broodje met zelfgemaakte, verse garnalensalade in maar liefst 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Shrimp
60 g
Cocktail sauce
1 piece
White bread roll
¼ piece
Lemon
1.5 piece
Tomato
½ piece
Red onion
2.5 g
Fresh dill
150 g
Diced potato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
⅓ piece
[Persian] cucumber
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de aardappelblokjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de dille fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een grote kom.
Voeg de whiskeysaus, rode ui, dille, de garnalen met bakvocht, de helft van de tomaat en 1 tl mosterd per persoon toe aan de kom. Meng goed. Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Voeg de rucola en veldsla, komkommer en de overige tomaat toe aan de saladekom. Meng met de dressing.
Snijd het broodje open. Beleg het broodje met de garnalensalade. Verdeel de salade met komkommer ernaast. Serveer met de overige citroenpartjes.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?