Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
250 g
White asparagus
2.5 g
Fresh tarragon
20 g
Arugula & lamb's lettuce
50 g
Béarnaise sauce
(Contains Milk)
4 slice
Ham
1 piece
Egg
(Contains Egg)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en eieren. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af. Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller maar sla de topjes over.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten de eieren toe aan de pan en kook ze hard. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en bewaar ze afgedekt in de pan. Pel de eieren en hak ze grof.
Breng in een grote pan of aspergepan met deksel ruim gezouten water aan de kook voor de witte asperges. Zorg dat de asperges rechtop staan in de grote pan met deksel en kook ze, afgedekt, in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Meng er 1 el roomboter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de mix van rucola en veldsla met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
Verwarm ondertussen de bearnaisesaus in een koekenpan op middelmatig vuur.
Verdeel de asperges over de borden. Beleg de asperges met de gesneden achterham en garneer met de eieren. Serveer met de aardappelpuree, de mix van rucola en veldsla en bearnaisesaus.