Witte asperges in bearnaisesaus met ham en eieren
Witte asperges in bearnaisesaus met ham en eieren

Witte asperges in bearnaisesaus met ham en eieren

met aardappelpuree, sla en verse dragon

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

250 g

White asparagus

2.5 g

Fresh tarragon

20 g

Arugula & lamb's lettuce

50 g

Béarnaise sauce

(Contains Milk)

4 slice

Ham

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories687 kcal
Energy (kJ)2874 kJ
Fat43.9 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate44.6 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein26.5 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Large pan or asparagus pan
Lid
Potato Masher
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en eieren. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af. Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller maar sla de topjes over. 

Aardappelen en eieren koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten de eieren toe aan de pan en kook ze hard. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en bewaar ze afgedekt in de pan. Pel de eieren en hak ze grof.

Witte asperges koken
3

Breng in een grote pan of aspergepan met deksel ruim gezouten water aan de kook voor de witte asperges. Zorg dat de asperges rechtop staan in de grote pan met deksel en kook ze, afgedekt, in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree maken
4

Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Meng er 1 el roomboter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de mix van rucola en veldsla met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

Bearnaisesaus verwarmen
5

Verwarm ondertussen de bearnaisesaus in een koekenpan op middelmatig vuur.

Serveren
6

Verdeel de asperges over de borden. Beleg de asperges met de gesneden achterham en garneer met de eieren. Serveer met de aardappelpuree, de mix van rucola en veldsla en bearnaisesaus.