Witte asperges met ham en een gekookt eitje
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus

Het verschil tussen witte en groene asperges? Witte groeien onder de grond en groene erboven. Zonlicht zorgt ervoor dat de asperges verkleuren.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

250 g

White asparagus

1 piece

Egg

2.5 g

Fresh curly parsley

2 slice

Ham

50 g

Ravigote sauce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories625 kcal
Energy (kJ)2614 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate62 g
Sugar7 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large pan or asparagus pan
Pan with Lid
Peeler
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een grote pan met deksel, of een aspergepan. Kook in een andere pan met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen.

Tip: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Snijden en schillen
2

Was of schil de aardappelen grondig en halveer ze. Snijd de grote aardappelen in kwarten. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.

Aardappelen koken
3

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Koken
4

Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel of in de aspergepan. Kook de eieren de eerste 8 minuten met de asperges mee. Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Liever een zachtgekookt ei? Kook hem dan 5 minuten in plaats van 8 minuten.

Boter smelten
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het serveren de roomboter in een steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd doormidden. Haal de plakken ham van elkaar en rol ze op.

Tip: Je kunt de ham ook warm eten. Verpak de plakken ham in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Serveren
6

Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de hamrolletjes erbij. Schenk de gesmolten roomboter over de aardappelen en leg de halve eieren op de asperges. Garneer met de ravigotesaus.