Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
250 g
White asparagus
1 piece
Egg
(Contains Egg)
2.5 g
Fresh curly parsley
4 slice
Ham
50 g
Hollandaise sauce
(Contains Milk, Egg)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepan of een grote pan met deksel (zie Tip 1). Kook in een andere pan met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen (zie Tip 2).
Tip 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.
Tip 2: Je kunt de ham ook warm eten. Verwarm de oven dan nu voor op 175 graden. Verpak in stap 5 de hamplakken in aluminiumfolie en verwarm ze 5 minuten in de voorverwarmde oven voordat je ze oprolt.
Was of schil de aardappelen grondig en halveer ze. Snijd de grote aardappelen in kwarten. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Kook de asperges 12 - 15 minuten in de aspergepan of de grote pan met deksel. Kook de eieren de eerste 8 minuten met de asperges mee (zie Tip). Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.
Tip: Liever een zachtgekookt ei? Haal het ei dan na 5 minuten uit de pan.
Schenk de hollandaisesaus in een steelpan en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het serveren de roomboter in een tweede steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd doormidden. Haal de hamplakken van elkaar en rol ze op.
Tip: Heb je geen tweede steelpan? Gebruik dan een kleine koekenpan.
Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de hamrolletjes erbij. Schenk de gesmolten roomboter over de aardappelen en leg de halve eieren op de asperges. Garneer met de warme hollandaisesaus.