Het aspergeseizoen van 2015 is in volle gang! Een aantal weken geleden kon je genieten van groene asperges maar nu is het tijd voor het witte goud! De asperges komen uit het zuiden van het land en worden ieder jaar met liefde door de broers Walter en Ton geteeld. Op ons blog vertellen zij meer over hun werk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
25 g
Witte asperges
1 unit
Ei
(Contains Egg)
37.5 g
Boeren stolwijker kaas
to taste
Tuinkers
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepan of grote pan met deksel.
Schil of was de aardappelen (alpha) grondig en snijd in kwarten. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden.
Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 15 – 20 minuten. Giet daarna af.
Kook ondertussen de asperges 15 minuten in de aspergepan of grote pan met deksel. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pan en laat de eieren schrikken onder koud water.
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan op laag vuur en bestrooi naar smaak met peper en zout. Pel de eieren.
Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Schenk hierover de gesmolten roomboter. Garneer de maaltijd met boeren stolwijker kaas en met cress naar smaak. Serveer met het ei.
Tip! Heb je cress over? Dit smaakt ook lekker op een broodje met oude kaas of door een salade met tomaat, feta en extra vierge olijfolie.