Witte asperges met warmgerookte zalm
Witte asperges met warmgerookte zalm

Witte asperges met warmgerookte zalm

met beurre blanc, krieltjes en gekookt ei

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Fish
Milk
Celery
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

250 g

White asparagus

1 piece

Egg

(Contains Egg)

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

50 g

Beurre blanc

(Contains Fish, Milk, Celery, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2701 kJ
Calories646 kcal
Fat33.7 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate48.7 g
Sugar3.7 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein34 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.

Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.

Aardappelen koken
2
  • Kook de aardappelen 5 - 7 minuten in een pan met deksel. Voeg het ei toe en kook samen 7 - 8 minuten (zie Tip). 
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Haal het ei voorzichtig uit de pan. Pel en halveer het ei. Giet daarna de aardappelen af en voeg 1/2 el roomboter per persoon en de helft van de peterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.

Asperges koken
3
  • Zet ondertussen de asperges rechtop in de tweede pan met deksel en kook ze in 7 - 10 minuten gaar.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op laag vuur. Voeg de beurre blanc toe en verwarm al roerend 2 - 3 minuten, zodat de saus niet aankoekt.
  • Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. 
  • Leg de zalmsnippers op de witte asperges en schenk de beurre blanc eroverheen. Serveer met het ei.