Witte kaas uit de oven met orzo
Witte kaas uit de oven met orzo

Witte kaas uit de oven met orzo

met geroosterde groenten en paprikasaus

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

½ piece

Courgette

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

40 g

Roasted bell pepper sauce

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Italian seasoning

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2582 kJ
Calories617 kcal
Fat25.1 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate68.8 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein23.1 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de witte kaas heel. Besmeer elke wittekaasplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus per persoon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de witte kaas goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg ruim water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de witte kaas en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.