Voor dit frisse gerecht hebben we een verrassende varkensworst van Brandt & Levie gebruikt. De worst dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals witte wijn, zeezout, piment d’Espelette, gerookte paprika, venkelzaad, zwarte peper, verse knoflook en nootmuskaat. Een worst om van te genieten dus! De komkommer geeft dit gerecht een extra frisse smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
1 unit
Varkensworst
2 sprig
Gedroogde oregano
40 g
Rucolamelange
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Bewaar de komkommer in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de worst in 15 minuten rondom gaar. Voeg na 11 minuten de paprika toe aan de worst en bestrooi met peper en zout.
Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Voeg de oregano en zwarte balsamicoazijn toe aan de paprika en bak al roerende 1 minuut. Voeg de paprika samen met de rucolamelange toe aan de saladekom en breng verder op smaak met olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper, zout.
Verdeel de worst en krieltjes over de borden en serveer met de salade.