Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes
Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Heerlijke worst met venkelzaad en een salade met verse oregano

Voor dit frisse gerecht hebben we een verrassende varkensworst van Brandt & Levie gebruikt. De worst dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals witte wijn, zeezout, piment d’Espelette, gerookte paprika, venkelzaad, zwarte peper, verse knoflook en nootmuskaat. Een worst om van te genieten dus! De komkommer geeft dit gerecht een extra frisse smaak.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode paprika

1 unit

Varkensworst

2 sprig

Gedroogde oregano

40 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories564 kcal
Energy (kJ)2360 kJ
Fat29 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate48 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Bak de krieltjes
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Snijd de paprika en komkommer
2

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Bewaar de komkommer in een saladekom.

Bak de worst
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de worst in 15 minuten rondom gaar. Voeg na 11 minuten de paprika toe aan de worst en bestrooi met peper en zout.

4

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

5

Voeg de oregano en zwarte balsamicoazijn toe aan de paprika en bak al roerende 1 minuut. Voeg de paprika samen met de rucolamelange toe aan de saladekom en breng verder op smaak met olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper, zout.

Verdeel de worst en krieltjes over de borden en serveer met de salade.
6

Verdeel de worst en krieltjes over de borden en serveer met de salade.