Je hebt voor de eerste keer een vegetarische wortel-pompoenburger in je box. Deze burger heeft een lichtzoete smaak. De zelfgemaakte limoenmayonaise die je erbij serveert zorgt weer voor een friszure tegenhanger. Laat je ons via de website of de HelloFresh-app weten wat je ervan vindt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
½ unit
Limoen
1.5 unit
Tomaat
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
30 g
Rucola en veldsla
1 unit
Wortel-pompoenburger
(Contains Egg, Gluten)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Was of schil de zoete aardappel en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en de Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 15 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de dille fijn.
Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.
Meng in een saladekom de dille en tomaat met de rucola en veldsla. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel-pompoenburger 2 – 3 minuten per kant.
Schep de salade op de borden en verdeel de zoete aardappel erover. Leg de wortelpompoenburger erop. Garneer de wortelpompoenburger met een klein beetje van de limoenmayonaise en serveer de rest van de mayonaise ernaast.