Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise
Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise

Wortel-pompoenburger met limoenmayonaise

geserveerd met zoete aardappel en salade

Je hebt voor de eerste keer een vegetarische wortel-pompoenburger in je box. Deze burger heeft een lichtzoete smaak. De zelfgemaakte limoenmayonaise die je erbij serveert zorgt weer voor een friszure tegenhanger. Laat je ons via de website of de HelloFresh-app weten wat je ervan vindt?

Allergens:
Egg
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ unit

Limoen

1.5 unit

Tomaat

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

30 g

Rucola en veldsla

1 unit

Wortel-pompoenburger

(Contains Egg, Gluten)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3243 kJ
Calories775 kcal
Fat49 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate68 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber13 g
Protein10 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bakken
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en de Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 15 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de dille fijn.

Limoenmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de dille en tomaat met de rucola en veldsla. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Burgers bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel-pompoenburger 2 – 3 minuten per kant.

Serveren
6

Schep de salade op de borden en verdeel de zoete aardappel erover. Leg de wortelpompoenburger erop. Garneer de wortelpompoenburger met een klein beetje van de limoenmayonaise en serveer de rest van de mayonaise ernaast.