Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Deze burger zit dus vol voedingsstoffen én smaak door onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
150 g
Aardappelen
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Rode ui
1 unit
Maanzaadbroodje
(Contains Gluten, Milk)
1 unit
Tomaat
1 unit
Wortel-pompoenburger
(Contains Egg, Gluten)
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Gluten, Milk, Mollusques, Soy, Celery, Fish, Lupin, Crustaceans, Sesame)
12.5 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
5 g
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Bruine suiker
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en schep om met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2 - 3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten mee met de aardappelen.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed.
Verhit de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.
Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli en leg de wortel-pompoenburger erop. Beleg de burger met de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli en de tomatensalade ernaast.