Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje
Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

met paprika-aardappelen en aioli

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Deze burger zit dus vol voedingsstoffen én smaak door onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

150 g

Aardappelen

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Rode ui

1 unit

Maanzaadbroodje

(Contains Gluten, Milk)

1.5 unit

Tomaat

1 unit

Wortel-pompoenburger

(Contains Egg, Gluten)

5 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Gluten, Milk, Mollusques, Soy, Celery, Fish, Lupin, Crustaceans, Sesame)

15 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4162 kJ
Calories995 kcal
Fat53 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate97 g
Sugar18 g
Dietary Fiber16 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2 - 3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur in 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.

Broodje bakken
3

Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten mee in de oven met de aardappelen.

Tomatensalade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed.

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.

Serveren
6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli en leg de wortel-pompoenburger erop. Beleg de burger met de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli en de tomatensalade ernaast.