Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes

met zelfgemaakte jus

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Leek

25 g

Bacon lardons

4 piece

Beef & pork meatballs

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

5 milliliters

[Plant-based] milk

2 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories907 kcal
Energy (kJ)3795 kJ
Fat52.7 g
Saturated Fat26.1 g
Carbohydrate69.4 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein13.4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Slotted Spoon
Tall-Sided Pan
Casserole
Whisk
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen en wortels koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met een deksel (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortels in stukken van 3 cm. Kook de wortelstukken en aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen, gebruik dan twee pannen met deksel voor de wortels en aardappelen.

Spekreepjes bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 7 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar de apart. Laat het bakvet in de pan.

Prei stoven
3

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de prei toe en laat 5 - 7 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktballen bakken
4

Verhit de koekenpan van de spekjes opnieuw op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe. Bak de gehaktballetjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd, 10 ml ketjap en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door met een garde en blus af met 50 ml water per persoon. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de jus.

Stamppot maken
5

Voeg de prei toe aan de pan met aardappelen en wortel. Stamp de aardappelen, wortel en prei grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de pan (zie Tip). Roer de spekreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Nootmuskaat kan overheersend zijn, voeg daarom eerst een beetje toe. Je kunt daarna naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de wortel-preistamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de jus erover.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!