Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballetjes

met zelfgemaakte jus

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Carrot

½ piece

Leek

25 g

Bacon lardons

4 piece

Beef & pork meatballs

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3698 kJ
Calories884 kcal
Fat53 g
Saturated Fat26.3 g
Carbohydrate65.5 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein14 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Slotted Spoon
Tall-Sided Pan
Casserole
Whisk
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen en wortels koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met een deksel (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Kook de wortel en aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen met deksel voor de wortel en aardappelen.

Spekreepjes bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 7 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Prei stoven
3

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Laat de prei 5 - 7 minuten aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktballen bakken
4

Verhit de koekenpan van de spekjes opnieuw op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe. Bak de gehaktballetjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd, 10 ml ketjap en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door met een garde en blus af met 50 ml water per persoon. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de jus.

Stamppot maken
5

Voeg de prei toe aan de pan met aardappelen en wortel. Stamp de aardappelen, wortel en prei grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe. Roer de spekreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de wortel-preistamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de jus erover.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!