Geitenkaas uit de oven met uiensaus
Geitenkaas uit de oven met uiensaus

Geitenkaas uit de oven met uiensaus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Pecans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

65 g

Baby spinach

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3171 kJ
Calories758 kcal
Fat44.4 g
Saturated Fat27.8 g
Carbohydrate63.4 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein24 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml kookvocht per persoon, giet af en houd afgedekt warm.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de honing en de pecanstukjes over de geitenkaas.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Uiensaus maken
3
  • Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de steelpan met ui en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 1 minuut.
  • Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Is de saus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg op ieder bord 1 plak geitenkaas en verdeel de uiensaus eroverheen.