Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden
Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Deze soep maak je met ui, knoflook, wortel en tomaat. Samen zorg- en deze ingrediënten voor een heerlijke zoete smaak en voor een kleur die wij het beste kunnen beschrijven als ‘zonsondergang’. De mozzarella maakt de soep romig zacht en de basilicum zorgt voor een frisse tint.

Allergens:
Celery
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Peen

2 unit

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 unit

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Contains Gluten, Tree nuts)

125 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories346 kcal
Energy (kJ)1448 kJ
Fat45 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate49 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur de basilicum klein.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen en tomaat toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep, af-gedekt, 12 - 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood in de oven gedurende 6 - 8 minuten. Laat de mozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

4

Haal vervolgens de soeppan met deksel van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met mozzarella en basilicum. Serveer met het noten-rozijnenbrood.