Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

met basilicum en ciabatta

Van deze wortel-tomatensoep maak je een maaltijd om van te genieten - de mozzarella is gemaakt van echte buffelmelk voor een extra volle en romige smaak.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

1 piece

Wholewheat bread roll

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2076 kJ
Calories496 kcal
Fat23 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate46 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Bakken en scheuren
4

Halveer de ciabatta's en leg de helften op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 4 - 6 minuten in de oven. Laat ondertussen de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Beleg de ciabattahelften de laatste minuut met de helft van de mozzarella en laat smelten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan tijdens stap 5 het basilicum mee met de groenten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groenten bevat en door de wortel en tomaten veel vitamine A? Deze vitamine is nodig voor een gezonde huid, haar, nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.