Wortel-tomatensoep met romige burrata
Wortel-tomatensoep met romige burrata

Wortel-tomatensoep met romige burrata

met basilicum en bruin tarwebroodje

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Carrot

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

1 piece

Wholewheat bread roll

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories544 kcal
Energy (kJ)2276 kJ
Fat29.5 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate45.5 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein18.6 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 300 ml water per persoon in de waterkoker of in een steelpan. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in partjes. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 groentebouillonblokje toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/4 bouillonblokje per persoon voor 300 ml kokend water per persoon of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
4

Halveer de broodjes en leg de helften op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 4 - 6 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan het basilicum mee met de groenten.

Serveren
6

Verdeel 1/2 burrata per persoon over de broodjes. Besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over soepkommen en garneer met het basilicum.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groenten bevat en door de wortel en tomaten veel vitamine A? Deze vitamine is nodig voor een gezonde huid, haar, nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.