De kruiden die dit gerecht tot leven brengen zijn komijn, korianderzaad en een snuf gedroogde chilipeper - samen maken ze van deze wraps een feestelijke maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato wedges
⅓ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
⅓ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
1.98 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de aardappelpartjes toe aan de pan en roer goed door. Bak 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en snijd de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.
Voeg de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom. Meng goed door de dressing en zet apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Haal de kipfilet uit de pan en snijd in reepjes van 1 - 2 cm breed.
Besmeer 2 mini-tortilla's per persoon met de honing-mosterdsaus. Beleg met de kip en salade en vouw dicht. Serveer met de aardappelpartjes, de overige honing-mosterdsaus en de salade.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!