Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
110 g
Biefstukpuntjes
½ unit
Komkommer
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
100 g
Wittekool en wortel
½ tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige zoetzure komkommer ernaast.