Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met bruine tortilla, cranberrychutney en oregano

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

40 g

Cranberry chutney

3 piece

Wholewheat tortilla

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories891 kcal
Energy (kJ)3730 kJ
Fat49 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate72 g
Sugar28 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

Ui karamelliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem én je voelt je er langer door verzadigd.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer ernaast.