Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Dried oregano
40 g
Cranberry chutney
3 piece
Wholewheat tortilla
¼ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem én je voelt je er langer door verzadigd.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer ernaast.