Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met bruine tortilla, cranberrychutney en oregano

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

2 piece

Garlic

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

40 g

Cranberry chutney

3 piece

Wholewheat tortilla

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories870 kcal
Energy (kJ)3638 kJ
Fat49 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate68 g
Sugar25 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Halloumi bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje oregano en 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix.

Ui karamelliseren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Halloumi bakken
3

Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Er komt vaak eerst wat vocht uit de halloumi, dit verdampt vanzelf en daarna zal de kaas knapperig worden.

Serveren
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix. Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer ernaast.