Wraps met kruidig gehakt en aubergine
Wraps met kruidig gehakt en aubergine

Wraps met kruidig gehakt en aubergine

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus

Waan je vanavond in oosterse sferen met deze wraps met gehakt en kruidige aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kerriepoeder voor een volle smaak. De yoghurt-tahinsaus geeft het geheel een lekkere, frisse twist. Zet alles in bakjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn wrap kan maken. Houd je van pittig? Zet dan ook sambal op tafel.

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ unit

Aubergine

25 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

1 unit

Tomaat

0.13 unit

IJsbergsla

100 g

Half-om-halfgehakt

2 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

25 milliliters

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories980 kcal
Energy (kJ)4100 kJ
Fat55 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate76 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein42 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kruidenolie maken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bereiden
2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.

Verkruimelen en snijden
3

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.

Gehakt bakken
4

Meng het overige kerriepoeder met het gehakt. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar in 3 – 4 minuten.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, het gehakt en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.