Zachte aubergine uit de oven
Zachte aubergine uit de oven

Zachte aubergine uit de oven

Met granaatappelpitjes, feta en pittenrijst

In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden straalt de aubergine. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.

Allergens:
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Ras el hanout

1 unit

Aubergine

10 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

85 g

Zilvervliesrijst

¼ unit

Granaatappel

50 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3812 kJ
Calories911 kcal
Fat55 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate77 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein22 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

garen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras-el-hanout-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

pitten
2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

rijst
3

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

granaat
4

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil (let op: dit kan spetteren, pas op je kleding). Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

rijst
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.