Klik op deze link om het voorgerecht te openen: https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/bags/52.19.2_Soep.pdf
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
10 g
Verse krulpeterselie & munt
20 g
Roomkaas
(Contains Milk)
¼ piece
Citroen
200 g
Krieltjes
½ piece
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
1 g
Zalmfilet
(Contains Fish)
15 g
Rucola en veldsla
10 g
Kappertjes
25 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Fles olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige sjalot en knoflook (over van het voorgerecht) 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat al roerend slinken. Laat uitlekken en afkoelen in vergiet. Druk het vocht goed uit de afgekoelde spinazie en hak vervolgens fijn.
Snijd ondertussen de verse bieslook, dille en bladpeterselie fijn. Snijd van de citroen 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart tot gebruik. Was de krieltjes grondig, halveer ze en snijd grote krieltjes in kwarten.
Verhit in dezelfde koekenpan als de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de overige venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd daarna op laag vuur warm tot serveren.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in stukken van een halve rol per persoon. Verdeel de spinazie over één helft van alle bladerdeegstukken. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg dan over de zalm dicht en duw de randjes stevig dicht, zodat je pakketjes krijgt. Snijd de bovenkant in, zodat de hitte kan ontsnappen.
Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven. Meng vlak voor serveren in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla toe en meng ook de venkel, kappertjes en overige kruiden erdoor.
Verdeel de zalm en croute over de borden. Serveer met de krieltjes, ravigotesaus en salade. Garneer met de citroenpartjes.