Zalm in zoet-pittige mariande
Zalm in zoet-pittige mariande

Zalm in zoet-pittige mariande

Met knoflookbroccoli met zilvervliesrijst

Ga mee op reis naar Azië met deze zalm met Aziatische twist door de marinade van sojasaus en gember. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Fijne bijkomstigheid: vis hoeft niet heel lang te marineren, de smaken trekken er al snel goed in.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

200 g

Broccoli

20 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

85 g

Zilvervliesrijst

Not included in your delivery

1 teaspoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3473 kJ
Calories830 kcal
Fat42 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate72 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in blokjes.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie en de knoflook met de broccoli tt. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 18 – 22 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverweg om. De topjes mogen donker worden, dit zorgt voor een extra notige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Verhit de marinade nog 2 minuten met ½ el water per persoon. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken, de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Garneer de zalm en de rijst met de saus uit de koekenpan.