Zalm met frisse citroen en pasta
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Handig: de broccoli hebben wij alvast voor jullie gesneden

Allergens:
Gluten
Fish
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

⅓ unit

Citroen

90 g

Fusilli

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

3 unit

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories792 kcal
Energy (kJ)3314 kJ
Fat0 g
Saturated Fat39 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Grater
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd paprika klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, een ½ tl citroenrasp per persoon en 4 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de paprika toe.

4

Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet aan beide kanten 3 minuten.

6

Voeg de crème fraîche en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de fusilli toe. Bestrooi met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Scheur de basilicum klein. Verdeel de fusilli en de zalmfilet over de borden, garneer met de basilicum en besprenkel naar smaak met extra citroenrasp en citroensap.