Handig: de broccoli hebben wij alvast voor jullie gesneden
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
150 g
Broccoli
½ unit
Rode paprika
⅓ unit
Citroen
90 g
Fusilli
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains Fish)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
3 unit
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd paprika klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, een ½ tl citroenrasp per persoon en 4 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de paprika toe.
Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet aan beide kanten 3 minuten.
Voeg de crème fraîche en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de fusilli toe. Bestrooi met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Scheur de basilicum klein. Verdeel de fusilli en de zalmfilet over de borden, garneer met de basilicum en besprenkel naar smaak met extra citroenrasp en citroensap.