Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
½ piece
Carrot
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
60 g
White long grain rice
½ piece
[Persian] cucumber
20 g
Mango chutney
(Contains Mustard)
½ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
½ piece
Onion
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
[Reduced salt] soy sauce
½ teaspoon
Sugar
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Sambal
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de wortel 15 - 18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de helft van de ui met de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met zout en zet apart.
Snijd de dille fijn. Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, dille en 1 tl mangochutney per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de overige mangochutney met de sojasaus en sambal naar smaak. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalm en de overige ui in de pan en bak de zalm 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en voeg de helft van het mangochutneymengsel toe. Bak de zalm nog 1 minuut. Zorg ervoor dat de zalm volledig bedekt is met de saus.
Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de wortel toe aan de grote saladekom en meng met de dressing. Roer de furikake en het pekelvocht van de ui door de rijst.
Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg de zalm met gebakken ui erop. Garneer met de ingelegde ui. Besprenkel met de overige mangochutneysaus.