Zalm met mangochutney
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Mustard
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

½ piece

Carrot

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

60 g

White long grain rice

½ piece

[Persian] cucumber

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

½ teaspoon

Sugar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2809 kJ
Calories671 kcal
Fat31.2 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate66.9 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein25.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Small Bowl
Large Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de wortel 15 - 18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de helft van de ui met de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met zout en zet apart.

Dressing maken
3

Snijd de dille fijn. Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, dille en 1 tl mangochutney per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
4

Meng in een kleine kom de overige mangochutney met de sojasaus en sambal naar smaak. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalm en de overige ui in de pan en bak de zalm 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en voeg de helft van het mangochutneymengsel toe. Bak de zalm nog 1 minuut. Zorg ervoor dat de zalm volledig bedekt is met de saus.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de wortel toe aan de grote saladekom en meng met de dressing. Roer de furikake en het pekelvocht van de ui door de rijst. 

Serveren
6

Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg de zalm met gebakken ui erop. Garneer met de ingelegde ui. Besprenkel met de overige mangochutneysaus.