Teriyakizalm met sojabonen
Teriyakizalm met sojabonen

Teriyakizalm met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

75 g

White long grain rice

1 piece

Carrot

100 g

Broccolini

120 g

Salmon fillet

(Contains Fish)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

25 g

Edamame

(Contains Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Sunflower oil

2 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

200 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3617 kJ
Calories865 kcal
Fat41.1 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate82 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein37.2 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet af indien nodig.

Wortel bereiden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Broccolini bakken
3

Snijd de broccolini in stukken van 4 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 2 minuten. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en stoom, afgedekt, nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid. Verdeel de teriyakisaus over de zalmfilet en verlaag het vuur. Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Haal de zalm uit de pan. Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en roer goed door. 

Serveren
6

Verdeel de knoflookrijst over de borden. Leg de broccolini, zoetzure wortel, sojabonen en zalm erbovenop. Besprenkel met de teriyakisaus uit de koekenpan. Garneer het gerecht met de furikake.