Zalm teriyaki met volkoren noedels
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki). Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Carrot

½ bunch

Radish

5 g

Sesame seeds

3 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

15 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Fillet of salmon

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

1.25 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories692 kcal
Energy (kJ)2894 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate65 g
Sugar26 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Radijsjes zoet zuur maken
1

Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijs erdoor en zet apart.

Marinade maken
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak een marinade in een kom door de teriyakisaus te mengen met 1/4 el wittewijnazijn per persoon, de knoflook, de gember, peper en zout.

Groenten bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in vieren en daarna in dunne plakken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Bestrijk de zalm in de pan met de helft van de teriyaki-marinade. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Bestrijk de andere kant van de zalm met de overige teriyaki-marinade en bak nog 1 - 2 minuten.

Noedels koken
5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door elkaar. Verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de zalmfilet erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.