Zalmfilet met aardappelsalade in oosterse stijl
Zalmfilet met aardappelsalade in oosterse stijl

Zalmfilet met aardappelsalade in oosterse stijl

met gewokte broccoli, sojasaus en sesamzaadjes

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Tags:
Family
Lactose Free
Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

180 g

Broccoli

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

0.16 sachet(s)

Ground coriander

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Sesame seeds

1 piece

Fillet of salmon

15 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories761 kcal
Energy (kJ)3185 kJ
Fat44 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate52 g
Sugar4 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli blancheren
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Broccoli wokken
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Zalm bakken
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan als uit stap 3. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.