Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Baby potatoes
180 g
Broccoli
1 piece
Garlic
½ piece
Shallot
0.16 sachet(s)
Ground coriander
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 g
Sesame seeds
1 piece
Fillet of salmon
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ teaspoon
White wine vinegar
¼ teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.
Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan als uit stap 3. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.