Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade
Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Met gewokte broccoli en sesamzaadjes

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli in sommige boxen vervangen door prei.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Snijd in stap 2 de prei in dunne ringen. Je hoeft geen water te koken. Voeg bij stap 4 in plaats van olijfolie 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan met deksel en bak de prei 5-6 minuten met de helft van de dressing. De prei moet zacht worden, maar nog wel een bite houden. Volg verder het recept zoals omschreven.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Fish
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

200 g

Broccoli

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 unit

Zalmfilet

(Contains Fish)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Sambal

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3115 kJ
Calories745 kcal
Fat42 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate53 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber12 g
Protein33 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Wok

Cooking Steps

.
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart. (TIP)

.
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

.
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.