Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade
Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade

met gewokte broccoli, sojasaus en sesamzaadjes

Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

180 g

Broccoli

½ piece

Garlic

½ teaspoon

Ground coriander

½ piece

Onion

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3145 kJ
Calories752 kcal
Fat47.5 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate44 g
Sugar3.6 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein30.3 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli bereiden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart (zie Tip).

Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan uit de dressing en bak mee met de broccoli.

Broccoli wokken
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Zalm bakken
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.