Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
180 g
Broccoli
½ piece
Garlic
½ teaspoon
Ground coriander
½ piece
Onion
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
½ teaspoon
White wine vinegar
¼ teaspoon
Sambal
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart (zie Tip).
Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan uit de dressing en bak mee met de broccoli.
Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.