Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade
Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische stijl aardappelsalade

met gewokte sperziebonen en sesamzaad

Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ teaspoon

Ground coriander

½ piece

Onion

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

150 g

Green beans

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3287 kJ
Calories786 kcal
Fat49.1 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate46.5 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein34.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Giet af en spoel af onder koud water.

Tip: Kook de sperziebonen nog 3 minuten als je dat wilt.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook, de ui, het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan uit de dressing en bak mee met de sperziebonen.

Sperziebonen roerbakken
4

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de sperziebonen zacht zijn maar nog wel een bite hebben. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Zalm bakken
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de sperziebonen over de borden. Serveer met de zalm en garneer met het overige sesamzaad.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.