Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ teaspoon
Ground coriander
½ piece
Onion
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
150 g
Green beans
½ teaspoon
White wine vinegar
¼ teaspoon
Sambal
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Giet af en spoel af onder koud water.
Tip: Kook de sperziebonen nog 3 minuten als je dat wilt.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook, de ui, het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan uit de dressing en bak mee met de sperziebonen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de sperziebonen zacht zijn maar nog wel een bite hebben. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de sperziebonen over de borden. Serveer met de zalm en garneer met het overige sesamzaad.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.