Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini
Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

met zelfgemaakte eiersalade en aardappelen uit de oven

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccolini

1 piece

Egg

(Contains Ei)

50 g

Hollandaise sauce

(Contains Melk (inclusief lactose), Ei)

100 g

Spinach

(May be present Selderij)

200 g

Potatoes

120 g

Salmon fillet

(Contains Vis)

5 g

Fresh chives

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4485 kJ
Calories1072 kcal
Fat79.6 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate42.4 g
Sugar1.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein42.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Pan with Lid
Oven Dish
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Eiersalade maken
2

Breng in een steelpan met deksel ruim water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de eieren voorzichtig toe en kook ze, afgedekt, in 10 - 12 minuten hard. Kook de broccolini de laatste 3 - 5 minuten mee. Spoel vervolgens de eieren en de broccolini onder koud water. Pel de eieren en prak ze in een diep bord. Snijd de bieslook fijn. Meng de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.

Broccolini bakken
3

Leg de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broccolini de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven. Verwarm ondertussen de hollandaisesaus in de steelpan van de eieren 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid. Bak de vis nog 2 - 3 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en de broccolini over de borden. Leg de zalmfilet schuin tegen de broccolini. Verdeel de eiersalade en de spinazie ernaast. Serveer met de hollandaisesaus.