Zalmtorentjes met kruidenroomkaas
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui

Dit torentje van koudgerookte zalm en kruidenroomkaas ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook een feestje voor je smaakpapillen.

Allergens:
Fish
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

20 g

Capers

½ piece

Onion

5 g

Fresh dill & chives

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2105 kJ
Calories503 kcal
Fat35.9 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate26.6 g
Sugar3.3 g
Dietary Fiber2 g
Protein16.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Kruidenroomkaas maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Snijd de dille en bieslook fijn. Snijd de helft van de zalm fijn.
  • Meng in een kom de roomkaas met de helft van de kappertjes, de helft van de verse kruiden, de fijngesneden zalm en 1/2 tl citroenrasp per persoon (zie Tip). Breng flink op smaak met peper.

Tip: Houd je van de smaak van citroen? Voeg dan nog 1/2 tl citroensap per persoon toe aan het mengsel.

Bladerdeeg afbakken
2
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Druk met een glas (met een diameter van ongeveer 8 - 10 cm) 3 rondjes per persoon uit het deeg en prik er enkele gaatjes in met een vork. Haal het resterende deeg ertussenuit (zie Tip). 
  • Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat afkoelen in de oven. 

Tip: Heb je een koekvorm in de vorm van een ster? Gebruik deze in plaats van een glas voor een nog feestelijker effect!

Ingelegde ui maken
3
  • Pers de citroen uit.
  • Snijd de ui in zeer dunne halve ringen.
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 30 minuten intrekken.
Serveren
4
  • Leg 1 bladerdeegrondje met de platte kant naar beneden op elk bord. Besmeer met de kruidenroomkaas. Leg een bladerdeegrondje op het mengsel en besmeer ook deze met de kruidenroomkaas. Leg het laatste bladerdeegrondje erop en verdeel de overige gerookte zalm over de torentjes.
  • Garneer met de ingelegde ui, de overige kappertjes en de overige verse kruiden.