Zalmtortilla met verse tijm en broccoli
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen

Spaanse tortilla is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Deze tortilla lijkt totaal niet op de Mexicaanse tortilla en bestaat voornamelijk uit ei en aardappelen. Naar smaak kunnen hier allerlei ingrediënten aan toegevoegd worden, zoals wortel, spinazie, verse kruiden of vlees of vis.

Allergens:
Fish
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

175 g

Aardappelen

¼ unit

Peen

150 g

Broccoli

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 sprig

Gedroogde tijm

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

25 milliliters

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories649 kcal
Energy (kJ)2715 kJ
Fat35 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate36 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein42 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Lid
Plate

Cooking Steps

1

Schil de aardappelen (bildstar) en snijd in plakken van ½ cm dik. Schil de peen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in hele flinterdunne plakken.

2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook hierin de aardappelen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de peen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd de zalmfilet in de lengte doormidden en snijd vervolgens in blokjes.

4

Kluts in een kom de eieren met de melk. Voeg de tijm, oregano, peper en zout toe.

5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 minuten. Voeg 3 el water per persoon toe en laat 6 – 8 minuten, afgedekt, zachtjes bakken. Haal de pan van het vuur en bewaar de broccoli met de deksel op de pan.

Bak de tortilla op laag vuur.
6

Verhit ondertussen overige olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak 3 minuten. Voeg de zalmblokjes en het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten op laag vuur, of tot de tortilla aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om (zie tip) en bak nog 3 minuten.

Serveer de tortilla met de brocolli.
7

Snijd de tortilla in punten en serveer op een bord met de broccoli.