Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Deze gezonde en winterse salade is heerlijk met zeebaars. Door de bloemkool in de oven te roosteren krijgt deze een nootachtige smaak. Net even wat anders. De botersaus zorgt voor een zachte tint!

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Bloemkool

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Verdeel de bloemkool over de bakplaat met bakpapier
2

Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over de bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in parten en schep na 10 minuten de bloemkool om en voeg de tomaat toe.

3

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Maak vervolgens in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, honing en extra vierge olijfolie.

4

Scheur de spinazie klein en meng de spinazie met de dressing in de saladekom. Voeg de tomaat en bloemkool uit de oven toe en schep om.

Bak de zeebaars in de koekenpan
5

Verhit de roomboter in de koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Bak de zeebaars 3 - 4 minuten op de velkant krokant, draai om en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade, aardappelen en vis over de borden.
6

Verdeel de spinazie-bloemkoolsalade en gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de zeebaars en schep de botersaus over de vis.