Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade
Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Zeebaars met geroosterde bloemkool-spinaziesalade

Deze gezonde en winterse salade is heerlijk met zeebaars. Door de bloemkool in de oven te roosteren krijgt deze een nootachtige smaak. Net even wat anders. De botersaus zorgt voor een zachte tint!

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Bloemkool

1 unit

Tomaat

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3112 kJ
Calories744 kcal
Fat33 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate71 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein36 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Wok with Lid
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Verdeel de bloemkool over de bakplaat met bakpapier
2

Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over de bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in parten en schep na 10 minuten de bloemkool om en voeg de tomaat toe.

3

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Maak vervolgens in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, honing en extra vierge olijfolie.

4

Scheur de spinazie klein en meng de spinazie met de dressing in de saladekom. Voeg de tomaat en bloemkool uit de oven toe en schep om.

Bak de zeebaars in de koekenpan
5

Verhit de roomboter in de koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Bak de zeebaars 3 - 4 minuten op de velkant krokant, draai om en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade, aardappelen en vis over de borden.
6

Verdeel de spinazie-bloemkoolsalade en gebakken aardappelen over de borden. Serveer met de zeebaars en schep de botersaus over de vis.