In dit recept maak je zelf en burger van cannellini bonen, worcestershire saus, knoflook, rode ui en rode peper. Je voegt panko toe voor een extra crunch. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ pack
Cannellini beans
⅓ sachet(s)
Ground cumin
1 piece
Wholewheat bread roll
½ piece
Red onion
½ piece
[Persian] cucumber
25 g
Organic full-fat yogurt
5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
1 piece
Garlic
20 g
Panko breadcrumbs
7.5 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
¼ piece
Red chili pepper
⅓ bunch
Radish
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
Flour
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet en meng in een kom met de komijn. Leg de bonen op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Haal de bonen uit de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden voor de broodjes in stap 4.
Snijd 3 plakjes komkommer per persoon voor op de burger. Snijd het overige deel van de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Verwijder het radijsblad en snijd de radijzen in kwarten. Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een saladekom de radijs, de komkommerblokjes en de helft van de verse kruiden met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Tip: Dille heeft een uitgesproken smaak. Houd je hier niet van? Laat dan achterwege. Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Verhit een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de knoflook, rode ui en rode peper 3 - 5 minuten. Voeg de gebakken bonen, worcestershiresaus, knoflook, rode ui, rode peper en 1/3 van de panko toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer. Kneed 1 bal per persoon van het mengsel en druk deze plat tot een burger.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes in 6 - 8 minuten af in de oven.
Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Voeg aan een ander diep bord de overige panko toe en breng deze op smaak met peper en zout. Haal de burgers door het beslag en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de burgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze warm en goudbruin zijn.
Snijd het broodje open en beleg met de burger. Leg enkele plakjes komkommer op de burger. Werk af met de frisse yoghurtsaus. Serveer de salade erbij.