Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelparten

.

Allergens:
Egg
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

100 g

Boerengehakt

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

15 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

½ unit

Bospeen

50 g

Peultjes

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3996 kJ
Calories955 kcal
Fat46 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate91 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber16 g
Protein34 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Plate
Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

.
2

Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de helft van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

.
3

Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol hem dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

.
4

Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel voor de peen. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

.
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.