.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Ei
(Contains Egg)
100 g
Boerengehakt
25 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
15 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
1.5 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ unit
Bospeen
50 g
Peultjes
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de helft van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.
Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol hem dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel voor de peen. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.