Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Egg
(Contains Egg)
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
15 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Dried rosemary
1 piece
Carrot
50 g
Mangetout
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle partjes (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Meng in een grote kom het gehakt met de kaas, 3/4 van de panko en 1/2 ei per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed tot er een stevig mengsel ontstaat. Rol 2 boomstammetjes per persoon.
Meng in een diep bord de overige panko met de gedroogde rozemarijn en rol elk boomstammetje hierdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Bewaar de pan apart, je gebruikt hem opnieuw in stap 5. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak 12 - 16 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Zijn sommige boomstammetjes dikker dan andere? Dan kan het langer duren voordat deze gaar zijn. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Snijd eventueel een van je boomstammetjes door het midden om de garing te controleren voordat je ze serveert.
Snijd de wortel in dunne plakken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de wortel toe en kook in 6 - 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe en kook mee (zie Tip). Giet af, spoel onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de boomstammetjes op middelhoog vuur. Voeg de wortel en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verdeel de boomstammetjes, de gebakken groenten en de aardappelen over de borden. Serveer met de mayonaise.