Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
100 g
Spinach
½ piece
Onion
2 piece
Egg
1 piece
Pollock fillet
20 g
Panko breadcrumbs
2.5 g
Fresh flat leaf parsley & tarragon
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 g
Capers
1 piece
Tomato
1 teaspoon
White wine vinegar
1.6 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
Flour
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de spinazie fijn en snipper de ui. Zet de aardappelen onder water in een grote pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de laatste 10 minuten de helft van de eieren mee met de aardappelen, voor een hardgekookt ei. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de pan en laat 2 minuten boven de hete aardappelen stomen met het deksel op de pan.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1 scheutje melk en flink wat peper en zout toe. Houd warm tot serveren.
Snijd het koolvishaasje in 2 of 3 repen per persoon, van ongeveer 3 cm breed. Klop 1/2 ei per persoon los in een diep bord. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een tweede diep bord en de panko aan een derde diep bord. Wrijf de reepjes koolvis in met peper en zout en wentel de koolvis eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Bedek de reepjes koolvis volledig met een laagje panko.
Tip: Houd je na het paneren veel ei, bloem en panko over? Geef de fish sticks dan een extra krokant laagje, door alle 3 de stappen nog eens te herhalen.
Verhit 4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de fish sticks 3 - 4 minuten per kant, tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Hak ondertussen de dragon en de peterselie fijn, maar houd enkele blaadjes peterselie apart om mee te garneren. Hak de kappertjes fijn. Pel de hardgekookte eieren en voeg 1/2 ei per persoon toe aan een kom. Voeg dan de mayonaise, kappertjes, verse kruiden en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon toe. Prak het ei fijn met een vork en meng alles door elkaar. Meng de fijngesnipperde ui door de saus en breng flink op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door yoghurt. Voeg in dat geval minder of geen wittewijnazijn toe omdat de yoghurt al voor de nodige zuren zorgt.
Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de spinaziepuree over de borden. Garneer met de blokjes tomaat en de peterselie. Schep de fish sticks ernaast en serveer met de zelfgemaakte tartaarsaus.
Tip: Heb je nog een half hardgekookt ei over? Prak het en meng met wat mayonaise en peper en zout. Heerlijk als lunch op een broodje de volgende dag.