Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en een salade

Nieuw in dit recept: dikke frieten met schil! Deze frieten zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergens:
Crustaceans
Egg
Gluten
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Dikke friet met schil

½ unit

Rode ui

120 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

15 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

1 unit

Briochebroodje

(Contains Gluten, Milk, Wheat, Egg May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)

125 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Citroen

½ unit

Avocado

20 g

Slamix van veldsla, rucola en frisée

25 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Suiker

1.5 tablespoon

Rode wijnazijn

3 tablespoon

Bloem

5.5 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4926 kJ
Calories1177 kcal
Fat58 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate116 g
Sugar24 g
Dietary Fiber15 g
Protein39 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker met een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem en wat peper en zout.

Paneren
3

Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Burger bakken
4

Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten en snijd de citroen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje citroen.