Nieuw in dit recept: dikke frieten met schil! Deze frieten zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Dikke friet met schil
½ unit
Rode ui
120 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
15 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
1 unit
Briochebroodje
(Contains Gluten, Milk, Wheat, Egg May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)
125 g
Rode cherrytomaten
¼ unit
Citroen
½ unit
Avocado
20 g
Slamix van veldsla, rucola en frisée
25 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Suiker
1.5 tablespoon
Rode wijnazijn
3 tablespoon
Bloem
5.5 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker met een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.
Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem en wat peper en zout.
Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.
Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten en snijd de citroen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.
Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje citroen.