Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergens:
Crustaceans
Egg
Wheat
Milk
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Skin-on fries

½ piece

Onion

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Avocado

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

20 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

3 tablespoon

Flour

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Sugar

1.5 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

45 milliliters

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5376 kJ
Calories1285 kcal
Fat64.8 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate130 g
Sugar27.5 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein39.9 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Stick Blender
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker met een snuf zout. Voeg de ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Voeg de andere helft van de garnalen toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree (zie Tip). Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.

Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.

Paneren
3

Voeg de overige bloem toe aan een diep bord. Klop in een tweede diep bord het ei los. Verdeel over een derde diep bord de panko en breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel (zie Tip). Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.

Burger bakken
4

Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de andere helft in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure ui en de de avocadoblokjes.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de avocadoplakjes. Serveer de burger met de overige salade en de frieten.