Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Skin-on fries
½ piece
Onion
120 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
65 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Avocado
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
20 g
Ravigote sauce
(Contains Mustard, Egg)
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
3 tablespoon
Flour
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Sugar
1.5 tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
45 milliliters
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker met een snuf zout. Voeg de ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.
Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Voeg de andere helft van de garnalen toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree (zie Tip). Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.
Voeg de overige bloem toe aan een diep bord. Klop in een tweede diep bord het ei los. Verdeel over een derde diep bord de panko en breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel (zie Tip). Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.
Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.
Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 3 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de andere helft in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure ui en de de avocadoblokjes.
Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de avocadoplakjes. Serveer de burger met de overige salade en de frieten.