Fruit en varkensvlees gaan heel goed samen. De appel maakt de burger lekker sappig en de zoetzure smaak vormt een perfecte tegenhanger van het vette varkensvlees. De appel straalt daarnaast ook nog in de salade – lekker fris naast de stevige burger. Laat je ons weten wat je ervan vindt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Mini-hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)
½ unit
Appel
½ unit
Komkommer
½ unit
Rode ui
30 g
Mesclun
100 g
Half-om-halfgehakt
10 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.
Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.
Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.
Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.
Verhit een koekenpan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.
Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de meslcun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.