Zelfgemaakte kip cordon bleu
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

met krieltjes en kleurrijke geglaceerde wortelen

Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kipfilet

200 g

Krieltjes

1

Achterham

12.5 g

Geraspte emmentaler

(Contains Milk)

12 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

100 g

Wortel

100 g

Gele wortel

50 g

Paarse wortel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Bruine suiker

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3347 kJ
Calories800 kcal
Fat41 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate66 g
Sugar17 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.

Cordon bleu maken
2

Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.

Wortelen koken
4

Halveer de wortelen in de lengte en snijd met een schuine snede in stukjes van 2 cm. Voeg de groentebouillon, 1 tl bruine suiker per persoon en de wortelen toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen 8 - 10 minuten zacht.

Wortelen glaceren
5

Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht in 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon: 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.