Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Kipfilet
200 g
Krieltjes
1
Achterham
12.5 g
Geraspte emmentaler
(Contains Milk)
12 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
100 g
Wortel
100 g
Gele wortel
50 g
Paarse wortel
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ tablespoon
Olijfolie
50 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Bruine suiker
¾ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.
Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.
Halveer de wortelen in de lengte en snijd met een schuine snede in stukjes van 2 cm. Voeg de groentebouillon, 1 tl bruine suiker per persoon en de wortelen toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen 8 - 10 minuten zacht.
Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht in 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon: 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.