.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Kipfilethaasjes
250 g
Half kruimige aardappelen
35 g
Zoet-pittige chilisaus
12.5 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
½ unit
Komkommer
1 unit
Tomaat
½
Verse bieslook
(May be present Celery)
⅓ teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
5 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
1 teaspoon
Mosterd
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng in een kom: De helft van de zure room, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure roomsausje.
Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, de helft van de bieslook, de overige zure room, peper en zout.
Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko, peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn met panko.
Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de kip hierop kan leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommer salade, de zoet-pittige chilisaus en vergeet de frietjes niet!