Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Half kruimige aardappelen
50 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
⅓ teaspoon
Paprikapoeder
100 g
Kipfilethaasjes
1 unit
Tomaat
5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
⅓ unit
Komkommer
12.5 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
35 g
Zoet-pittige chilisaus
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
5 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.
Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de helft van de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.