Zelfgemaakte kipnuggets
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en komkommersalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

50 g

Organic sour cream

0.99 teaspoon

Ground paprika

100 g

Chicken fillets

2.5 g

Fresh chives

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Panko breadcrumbs

1 sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories848 kcal
Energy (kJ)3549 kJ
Fat44 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate71 g
Sugar16 g
Dietary Fiber1.9 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Deep Plate
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.